Mindfulness

Välkommen till en resa mot inre lugn och medveten närvaro!

Är du redo att utforska kraften i nuet och låta Mindfulness bli en nyckel till ditt välmående?

Jag, Maria Strömberg, är din passionerade mindfulnesslärare som erbjuder skräddarsydda kurser, workshops och föreläsningar som är anpassade för både privatpersoner och företag.

För privatpersoner som längtar efter inre frid och verktyg för att hantera stress i det dagliga livet, erbjuder jag kurser som vägleder dig mot en balanserad och medveten livsstil.

För företag som strävar efter att skapa en hälsosam arbetsmiljö och öka produktiviteten erbjuder jag skräddarsydda Mindfulness-workshops och kurser som stärker teamet, ökar  välmående,  minskar stress och främjar kreativitet.

Varje session är utformad för att passa dina unika behov och mål. Genom en kombination av guidad meditation, Mindful Yoga, andningsövningar och praktiska verktyg, kommer du att upptäcka kraften i att vara närvarande och skapa en hållbar förändring i ditt liv.

Ta steget mot en lugnare och mer medveten tillvaro. Oavsett om du är en privatperson som längtar efter inre ro eller ett företag som strävar efter en hälsosam arbetsmiljö, är mindfulness vägen framåt. Låt oss tillsammans skapa en resa mot inre balans och harmoni.

Vad är Mindfulness?

Mindfulness är en praktik och mental inställning som innebär att vara medveten om ögonblicket med fullständig närvaro och acceptans. Det handlar om att rikta uppmärksamheten till nuet utan att döma, vilket skapar en djupare förståelse för ens tankar, känslor och omgivning. Genom meditation, andningsövningar och andra tekniker strävar mindfulness efter att skapa inre frid och öka medvetenheten om ens egna upplevelser. Det är en kraftfull metod för att minska stress, främja välbefinnande och skapa en mer medveten och meningsfull livsstil.

Hur hjälper Mindfulness?

Mindfulness, en beprövad metod för ökad välbefinnande, har visat sig vara en kraftfull resurs för att förbättra både den mentala och fysiska hälsan. Forskning har tydligt visat att regelbunden mindfulness-praktik kan leda till en minskning av stressnivåer och öka förmågan att hantera livets utmaningar.

Mentalt sett har mindfulness visat sig minska symptom på ångest och depression genom att främja en medveten närvaro som tillåter människor att observera sina tankar utan att fastna i dem. Studier har också visat att mindfulness kan förbättra kognitiva funktioner som uppmärksamhet och minne.

På den fysiska sidan har mindfulness en direkt inverkan på det autonoma nervsystemet, vilket kan leda till sänkta blodtrycksnivåer och minskad hjärtfrekvens. Dessutom har forskning dokumenterat positiva effekter på immunsystemet och inflammation, vilket indikerar att mindfulness kan stärka kroppens förmåga att hantera sjukdom och främja övergripande hälsa.

Genom att erbjuda verktyg för att minska stress och främja en djupare förståelse för ens egna tankar och känslor har mindfulness blivit ett viktigt verktyg för att skapa en balanserad och hälsosam livsstil. Denna beprövade metod erbjuder inte bara verktyg för att navigera genom livets utmaningar utan har också potentialen att skapa en djupgående förändring på både det mentala och fysiska planet.

Möt Maria

UTBILDNING
2002-2005 Kandidatexamen Psykologi (Southhampton University)
2005-2007 Post Graduate Teaching Mindfulness (Bangor University)
2010 -2013 Nationellt Certifierad Iyengar Yogalärare (Göteborg)  

"Trots att jag har genomfört flera formella utbildningar och erhållit olika examina, inser jag att den mest omfattande skolan är livet självt. Mina möten med mig själv, världen och andra – både de vackra och utmanande – har påverkat mig på ett sätt som ingen annan utbildning kunnat göra."

JAG: en passionerad utforskare av livets alla nyanser och dess utmaningar, oavsett vilken riktning de tar. Som en strålande själ som ser livet som en gåva och omfamnar dess alla skeenden, delar jag mitt mantra att allt är som det ska vara – att livet aldrig gör fel. Min glädje och positiva energi fungerar som en inspirationskälla för andra att välja vägar som leder till ökad kärlek, acceptans och övergripande välbefinnande.

Jag är inte bara en erfaren yogalärare utan också en engagerad coach och kommunikatör med ett hjärta öppet för individens unika behov. Med en kraftfull intuition och oöverträffad lyhördhet för människor skapar jag meningsfulla och personligt anpassade erfarenheter i varje interaktion.

Genom min egen personliga resa, påverkad av en oerhört kärleksfull mamma och en pappa med mycket kärlek och exstensiella frågor och funderingar, har en grund för medveten självutforskning skapats. Denna resa har format mig till en individ som lever i nuet, omfamnar förändring och har en djup kärlek till livet och dess skiftningar.

Jag ser livet som ett äventyr, ibland utmanande men alltid fullt av gåvor och insikter. Med en välfylld verktygslåda av oerhört många vackra möten med människor från alla dess slag, min egna självutforskning med hjälp av yoga, meditation och tantra guidar jag och stöttar andra på deras resa mot ett integrerat liv på alla nivåer – fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt. Jag delar min visdom och erfarenhet för att hjälpa dig möta smärta, lidande och rädslor, likaväl som glädje, lust och kreativitet, och skapar en helhetsförståelse för livets rika mångfald.

Så här skriver Karolin om att möta mig:
(Yogaelev som deltagit i både klasser & retreats)

"Att möta Maria är ett äventyr! Det kanske krävs ett öppet sinne och mod att utforska sig själv med hjälp av Maria, men det är väl investerad tid och kraft. Det är inte din personlighet som kommer utvecklas utan vad som finns bortom den. Maria har en förmåga att få dig att gå i riktning och komma i kontakt med vad DU är. Att få syn på detta är befriande och något jag önskar alla människor"

- Karolin Abrahamsson

PRIVATPERSONER

FÖRETAG

RETREATS

MINDFUL COACHING